Bélbacik és női bajok

Noha legnagyobb tömegben (1,2-1,4 kg) a beleinkben találhatók baktériumok, előfordulnak a bőrön, de kimutathatók a hüvelyben is. Sőt, ha ez utóbbi helyen nem megfelelő a flóra összetétele vagy mennyisége, egy sor nőgyógyászati betegség szinte biztosan előfordul.
A leggyakrabban előforduló ilyen probléma a vaginózis vagy bakteriális diszvaginózis. Legjellemzőbb tünete az erőteljesebb, tej- vagy krémszerű, kellemetlen szagú folyás, egyéb gyulladásos jelek nélkül. A kiváltó ok összetett, de leglényegesebb eleme a hüvelyflóra Lactobacillus törzseinek csökkenése, ill. az ezek helyére lépő, főként anaerob flóra térnyerése.
Ugyancsak a normál hüvelyflóra megváltozása vezet gombás fertőzés kialakulásához.
Mindkét kórképben gyakran folyamodnak antibiotikus kezeléshez. Ez az esetek többségében vagy hatástalan, vagy pedig csak idő kérdése és a betegség újból kialakul. Célszerű ilyen esetekben a normál flóra visszaállítására törekedni helyi speciális készítményekkel, ill. szájon át adható, valódi hatással bíró, pre-és probiotikumokkal.
Ugyancsak összefüggést mutattak ki a normál hüvelyflóra megváltozása, a HPV-törzsek elszaporodása és a méhnyakrák kialakulása között. Ezek alapján a normál flóra visszaállítása csökkenti a méhnyakrák kockázatát.
Nemcsak a HPV, hanem egyéb vírusok, mint pl. Herpesz, Cytomegalo, HIV, és egyéb baktériumok által terjesztett szexuális fertőzés is sokkal nagyobb valószínűséggel alakul ki bakteriális diszvaginózisban.

Ugyan nem a hüvelyflóra, hanem a bélflóra megváltozott összetétele vezethet gyakoribb koraszüléshez is. Ugyanezen ok miatt sokkal gyakrabban alakul ki terhességi cukorbetegség, születik nagyobb súlyú baba.
Ezek után semmi kétség, kis barátaink hogyléte döntő fontossággal bír egészségi állapotunkra, már az anyaméhtől kezdve. Óvjuk, vigyázzunk rájuk, mert nehezen gyógyítható, érzékeny csöppségek. Ha meg

betegszenek, vége a jólétünknek.

Forrás: Dr Németh László

A megoldás:

ONE YEAR PRODUCT TŐZEGÁFONYA 320 MG + FEKETE RIBIZLI + INULIN + ÉLŐFLÓRA ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐ

www.immune-world.com

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.